дом Политика Красимир Костов: Ще намалим такса смет с по 15% на година, а...

Красимир Костов: Ще намалим такса смет с по 15% на година, а до края на мандата тя ще отпадне

0
ДЯЛ

„Това е едно от 5-те неща, които ще се случат за първи път в България и именно нашата община ще ги реализира първа” – обяви на среща с жители на село Велино, Красимир Костов. Ще създадем Общинско предприятие за сметосъбиране и преработка и ще организираме от 2021 г. сметосъбирането да става по квартали. Това ще доведе намаляване на разходите за тази услуга, а оттам и намаляването на такса смет, увери той.
Община Шумен ще бъде и първата община в България, която ще въведе „неотменим общински базов доход“, това ще стане след като увеличим приходите от общинска собственост от 0,03 лв., колкото са съм момента, до 0,30 лв. от 1 лв. общинска собственост. Събраната сума годишно ще се разпределя между хората включени в програмата, което ще става на доброволен принцип, категоричен бе кандидатът за градоначалник.

Хората живеещи в част от селата на общината поставиха въпроси свързани с осъществяването на транспортни връзки с областния град, асфалтирането на улиците, водоснабдяването и канализацията, подпомагане на читалищната дейност, развитие на икономиката в селата.
Всички тези въпроси са намерили решение в моята управленска програма – заяви Красимир Костов. Има изготвени проекти за водоснабдяването на 7 от големите села в общината, ще бъде подменена водопреносната мрежа и изградена канализация, там където е нужно. Ще се преасфалтират поне 3 от главните пътни артерии на всяко село и ще бъде осъществена транспортна връзка поне два пъти дневно с Шумен. Ще се създаде Общинско предприятие по земеделие, което да развие структури по селата и така да спомогне за икономическото развитие на селото в тази област.
Само така докосвайки се и разговаряйки с хората могат да се разберат истинските им проблеми и тези, които трябва да намерят своето решение приоритетно. Ние и моят екип, сме хора професионалисти, разпознаваеми, от различни партии, но обединени в името на Шумен и за това ви предлагаме проекти, които са разработени последните 2 години и готови за реализация, сподели кандидатът.
Ние няма да критикуваме опонентите си и да им търсим грешки, ние ще си гледаме работата, защото можем и знаем как, каза Костов.
Подкрепете ни на 27 октомври с номер 61 за бъдещето на Шумен – апелира той.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ИЗБОРНИ ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРайони и населени места без електрозахранване
Следваща статияМалките каратеки от Шумен извоюваха 21 медала на национално състезание

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here