дом Политика Красимир Костов: Община Шумен не е била финансово нестабилна към края на...

Красимир Костов: Община Шумен не е била финансово нестабилна към края на моето управление

0
ДЯЛ

„Твърдението, че община Шумен към края на 2015 г. е в нестабилно финансово състояние и дори е фалирала, не е истина” – заяви кандидатът за кмет Красимир Костов в отговор на въпрос, зададен на среща с граждани.
„През целия 8-годишен период на управление, Общината е финансирала 80% от общия обем на разходи със собствени приходи, като е увеличила размерът им с 6 000 000 лв. Бюджетното салдо е било положително през целия период; няма просрочени задължения в края на втория мандат; размерът на дълга и погашенията са съобразени с равнището на приходите и разходите по бюджета.
По време на управлението ми като кмет на община Шумен съм бил отличаван 2 пъти като „Кмет на годината”, от МРРБ, за най – добре работеща община в България с европейски проекти. Реализирани са проекти на стойност 240 000 000 лв. Асфалтираха се основните транспортни улици на Шумен с облигационен заем и ще го направя отново, като този път ще преасфалтираме улиците в кварталите и основните улици в селата. Необходим е финансов ресурс от 15 000 000 лв.“, заяви още Красимир Костов.
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ИЗБОРНИ ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия23 красавици от Шумен ще представят България на Европейско първенство за мажоретки
Следваща статияСлънчево и топло време с температури до 26 градуса

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here