дом Общество Коригиращите декларации към НАП се подават до края на септември

Коригиращите декларации към НАП се подават до края на септември

0
ДЯЛ

Остава месец, в който гражданите и фирмите ще могат да се възползват от възможността сами да коригират дължимия данък, деклариран пред НАП с годишната си данъчна декларация, съобщават от приходната агенция.
На 30 септември изтича срокът за подаване на еднократна коригираща декларация от физическите и юридическите лица. Тя дава възможност на гражданите и фирмите веднъж годишно да направят промени, свързани с декларираните вече пред НАП данъци от предходната година.
През 2019 г. след изтичане на срока за по подаване на годишни данъчни декларации, в офис Шумен са подадени 1 502 броя декларации, от които 1 403 са за корекция на вече декларирани данни. 59 са подадените след срока декларации за облагане с корпоративен данък, от които 41 са по повод извършени корекции на вече декларирани от фирмите резултати за 2018 г.
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на приходната администрация – www.nap.bg.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНаближава краят на лятото, време е за туршии
Следваща статия200 състезатели застават на старта по ориентиране за купа „Шуменска крепост“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here