дом Общество Консултативен съвет към кмета се заема с проблемите на младежите в община...

Консултативен съвет към кмета се заема с проблемите на младежите в община Каспичан

0
ДЯЛ

Да бъде създаден Общински консултативен съвет (ОКС) по въпросите на младежта към кмета, реши Общинският съвет в Каспичан.
„Единодушно беше подкрепено предложението на кмета предвид значимостта на структурата за поддържане на социални контакти и включването на младите хора в обществения живот чрез осъществяване на дейности и мероприятия със здравен и културен характер“, заяви пред 24shumen.com председателят на Общинския съвет адвокат Ралица Тодорова.
Диалогът с младежите на общинско ниво по въпроси, които ги засягат все още не е структуриран. Същевременно през последните години съществува ярко изразена тенденция младите хора да проявяват нарастваща незаинтересованост към заобикалящата ги среда и обществото. Чрез Съвета те ще бъдат ангажирани с настоящето и бъдещето на Общината, ще осъзнаят значимостта си в процеса на местно самоуправление. Това ще позволи изработването на важни за младежите проекти и програми, насочени към техните потребности и изграждането им като активни граждани. Така кметът Милена Недева аргументира ползата от нова формация.
По данни на отдел ГРАО в общината живеят 17,5% младежи от общия брой на жителите.
В ОКС по въпросите на младежта към кмета влизат 15 члена. Дейността ще се ръководи от председател и зам.-председател.
Включени са представители на Дирекция „Бюро по труда“, Отдел за закрила на детето, Социално подпомагане и на неправителствени организации и младежки клубове и организации.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПърви случай на заразен с COVID-19 медик в МБАЛ-Шумен
Следваща статияОставиха в ареста шуменец, обвинен за серия грабежи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here