дом Политика Коалиция ДОСТ – БЗНС ще издигне кмета на Хитрино за нов мандат

Коалиция ДОСТ – БЗНС ще издигне кмета на Хитрино за нов мандат

0
ДЯЛ

Обявената коалиция ДОСТ – НДПС – НПСД се разпадна още преди да е тръгнала официално и да издигне общи кандидати за кметове за предстоящите избори наесен, както бе обявено. От политическото трио остана само единият партньор партия ДОСТ, който ще се коалира с БЗНС за общо явяване. Другите партньори НПСД и НДПС на Гюнер Тахир се оттеглиха и така замислената коалиция остана само една химера, показват факти от политическата реалност.
Коалицията БЗНС – ДОСТ ще приюти общинските съветници и селските кметове, които преди две години напуснаха ДПС, разочаровани от реденето на листи за народни представители и най-вече заради изключването на кмета на Хитрино Нуридин Исмаил, научи 24shumen.com от бивши активисти на Движението, сега вече подкрепящи ДОСТ на Лютви Местан и БЗНС с лидер Николай Ненчев, бивш министър на отбраната. Към тях ще се присъединят и 19-те бивши структури на ДПС, които също напуснаха с гръм и трясък и обявиха управлението на партията като авторитарно.
„Подкрепяме, но не минаваме в нито една от двете партии. Държим на своето – коалицията да подкрепи за нов мандат нашия кмет Нуридин Исмаил, като призове структурите си да работят за него“, обясни близък до хитринския кмет.
Според наши източници датата 1 септември щяла бъде сакрална за новата коалиция. Тогава, на традиционните мазни борби в село Черна, от появата на ключови фигури като бившия земеделски министър Мехмед Дикме и бившия кмет на Гърмен Ахмед Башев, щяло да стане ясно дали и други разочаровани от Движението ще влязат в новото формирование, чиято крайна цел е явяване на парламентарните избори след две години.
На събора на селото щели да присъстват и двамата лидери на коалицията – Лютви Местан и Николай Ненчев, които ще обсъдят подписването на политическо споразумение за дългосрочно сътрудничество.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПрогнозата: Слънчево и горещо време в петък
Следваща статияЛюбопитно: Народната песен „Бре, Петрунко“ озвучи реклама на „Mercedes“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here