дом Общество Книжки с послание за 710 първокласници от кмета Христов

Книжки с послание за 710 първокласници от кмета Христов

0
ДЯЛ

На празничния 15 септември по традиция днес всеки първокласник заедно с първия си буквар ще получи и подарък – книжка с послание от кмета Любомир Христов.
„Книга за първокласника“ е на издателство „Пан“. От нея бъдещите ученици ще се запознаят с основни понятия, които ще им станат ежедневие – училище, класна стая, училищен двор, занималня, съученици. Ще разберат какви пособия са им необходими за първия учебен ден, ще видят как се изписват буквите и цифрите. Но най-важното – ще научат първите уроци за историята и природата на Родината. Защото „Книга за първокласника“ е една малка книга за България, пишат в анотацията на книгата авторите Цанко Лалев и Любомир Русанов.
Посланието на кмета гласи:

Мило дете,

От днес започва твоето пътешествие в един нов свят. Ще те посрещне празнично твоето училище. Ще седнеш на твоя чин в твоята класна стая. Ще откриеш много нови приятели, с които ще прекараш най-хубавите години на детството си. Учителите ще ти разкажат за родината и родния край, за владетели и събития, които ще запомниш за цял живот. Ще те накарат да се гордееш с нашето славно и героично минало. Ще те научат да обичаш българското слово, красотата и природата на България.
Четенето, ученето, игрите и спортът ще ти помогнат да разбираш, да знаеш, да мислиш, да общуваш, да се справяш с трудностите и да постигаш успехи.
На добър час.

24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПолицията с акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя“!
Следваща статияЕсенното кастрене на клони и косене на градинки в Шумен продължава

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here