дом Общество Кметът Любомир Христов се срещна с новия генерален консул на Турция в...

Кметът Любомир Христов се срещна с новия генерален консул на Турция в Бургас

0
ДЯЛ

Кметът на Шумен Любомир Христов прие днес новия генерален консул на Република Турция Сенем Гюзел. Визитата е опознавателна. Двамата обсъдиха и възможностите за сътрудничество. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.
В началото на срещата Сенем Гюзел представи своята кариера на дипломат. Тя е работила в Куба, Париж и Варшава. Непосредствено преди да пристигне в Бургас е била началник на отдела за Източна Африка в Министерството на външните работи на Турция. Като генерален консул на Република Турция в Бургас изпълнява своите задължения от четири месеца.
Гостенката отбеляза, че България и Шумен, където се намират едни от най-големите турски инвестиции, са важни за нашите съседи. По думите й, акцентът в двустранните отношения е не само в областта на икономиката, но и в туризма и културата. Тя посочи, че България е на трето място след Германия и Русия по брой посещения от страна на турските граждани.
Това е второто посещение в Шумен на новия генерален консул след участието й в празника за Деня на металурга, организиран от „Алкомет“ АД.
Кметът запозна Гюзел с историята и икономическото развитие на града. Любомир Христов също изрази готовност за развитие на двустранните връзки в областта на културата и туризма и представи най-големите исторически и природни забележителности в района, които могат да бъдат посещавани. Той припомни много успешните гостувания на шуменски танцови и певчески състави в различни градове на южната ни съседка и изключително топло посрещане от публиката там.
„Ние сме в район, в който от векове българи и турци живеят заедно като добри съседи и приятели. Убеден съм, че добросъседските отношения са важно условие, за да живеят хората добре, спокойно и страните да се развиват успешно“, каза кметът по време на разговора с генералния консул на Турция.
Любомир Христов и Сенем Гюзел изразиха желание да работят за развитие на добрите отношения между двете страни.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПроф. Стефан Желев прие новия генерален консул на Турция в Бургас
Следваща статияПри съседите: Сръчна „дама“ задигна уиски за 1 500 лева

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here