дом Общество Кметът Любомир Христов: Общината е длъжник на дарителите

Кметът Любомир Христов: Общината е длъжник на дарителите

0
ДЯЛ

60 дарители – физически и юридически лица от Шумен, училищни и читалищни настоятелства получиха сертификати от Община Шумен. Церемонията се състоя днес в гранд хотел „Шумен“. Кметът Любомир Христов благодари на близо 100 фирми, сдружения и граждани, спомогнали през 2019 година да се реализират значими обществени каузи в града. Традицията се свързва с името на големия благодетел Нанчо Попович, който завещава средства за построяване на Девическо училище и стипендии на даровити ученици.
„Самочувствието на града идва от дарителите“, каза водещият Живко Жечев.

„На този ден, всяка година изразяваме своята благодарност към хората с големи сърца. Те са превърнали дарителството в тяхна кауза да помагат за развитието на спорта, здравеопазването и културата“, заяви кметът на Шумен Любомир Христов.
Той припомни, че благодарение на дарителите е закупена техника в болници и е спасен не един и два, а много човешки живота.

Според кмета Общината е длъжник на тези хора. Той изрази благодарност от името на директори на детски и учебни заведения, ръководители на ведомства и даже на тези, които са запазили своята анонимност и не присъстват тук. Но те също от сърце са дарявали.
Не искам да степенувам кой колко е дарил, каза Христов.
Своята благодарност изрази и д-р Лиляна Куздова, завеждащ отделение по неонатология в МБАЛ Шумен.
„Вие дарявахте там, където се борим за всеки живот в условия на намаляваща раждаемост. Участвате в изключително благородна мисия“, заяви тя.
В годините се повиши нивото на отделението, защото беше закупена изключително високо технологична апаратура. Ще продължим борбата за живота на най-малките си пациенти заедно, обобщи д-р Куздова.
„Почти няма мероприятие в региона, където да не правим дарение – в спорта, училище, къде ли не. В един момент дарителят се чувства по-щастлив, отколкото дарения.
Дарението, което правим ни носи удовлетворение“, заяви пред 24shumen.com Петър Минчев, административен директор на компанията „Фикосота“ и фирма „Итал Фууд“.
Той определи, че са щастливи когато малките в детските градини се усмихват след направено дарение, както и възрастните в социални домове.
През тази година структурите на община Шумен са получили дарения на стойност 305 хил. лв. от близо 100 фирми и граждани.
Снимки: Община Шумен
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Каспичан и КНСБ подписаха рамково споразумение
Следваща статияСпират временно движението на част от околовръстния път до разклона за село Васил Друмев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here