дом Общество Кметове на села от Шуменско обсъдиха проблеми на сигурността с полицаи от...

Кметове на села от Шуменско обсъдиха проблеми на сигурността с полицаи от мобилни групи

0
ДЯЛ

Мобилни екипи от ОДМВР-Шумен проведоха срещи с кметовете и кметските наместници на пет населени места в областта. В групите със заповед на директора са включени полицейски служители от охранителна, криминална и икономическа полиция. Целта на групите, които патрулират в отдалечените населени места е да установяват дали има нерешени проблеми, които са били поставени на вниманието на мобилните групи. Тяхна задача е да предотвратяват и пресичат престъпления, да извършват контрол в отдалечените населени места по Закона за движение по пътищата. По време на обходите се обръща внимание на самотните и възрастни хора да не допускат непознати в домовете си.

В среща с полицейските служители кметския наместник на село Векилски сподели, че има посегателства и незаконна сеч от Държавния горски фонд, като посегателствата обикновено са в тъмната част на денонощието. За пътната безопасност в селото настоява да бъде поставен ограничител на скоростта от типа „легнал полицай“. В село Пет могили няма нарушения на обществения ред и не са получавани сигнали за извършени престъпления. Кметът на село Каравелово настоява да бъде изградена пешеходна пътека пред автобусната спирка, където учениците се качват и слизат в училищния автобус. По думите му пред детската градина, която се посещава от деца от две населени места също е необходимо да има пешеходна пътека. При посещение в село Красен дол кметският наместник обясни, че няма важни проблеми за решение, няма и сигнали за нарушаване на обществения ред. В село Лиси връх споделиха, че нямат редовен обществен транспорт. Кметовете и кметските наместници обясниха, че поддържат постоянна връзка с полицейските служители, които обслужват районите им. При необходимост веднага им сигнализират. Обсъдени бяха мерките предприети от МВР за подобряване средата за сигурност в малките и отдалечени населени места. Заострено бе вниманието за извършваните телефонни измами, както и за недопускането в имотите на живеещите в населените места да влизат търговци на железа и животни.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКрасимир Костов: Управляващият Шумен трябва да обича града и шуменци!
Следваща статияСборникът „Баница с локум“ от Еди Румян представят днес в Шумен

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here