дом Култура „Кафето Ви, г-н министър“ на шуменска сцена тази вечер

„Кафето Ви, г-н министър“ на шуменска сцена тази вечер

0
ДЯЛ

Премиерата на спектакъла „Кафето Ви, г-н министър“ е обявена тази вечер, от 19.00 часа в Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ в Шумен.
Пиесата ще бъде играна за първи път в България.
Режисурата и сценографията на пиесата са дело на творчески екип от Румъния- Лучиян Сабадос и Георги Мосореску. Румънец е и авторът Хореа Гарбеа.
Вече 18 години спектакълът се играе с успех в румънски градове при пълни салони.
Една политическа комедия, която е адресирана еднакво към българи и румънци, за политическите нрави, в кореспондения с корупция, с желание, все пак, да бъде унищожена – така режисьорът Лучиян Сабадос определя спектакъла.
Сюжетът засяга общочовешки проблеми.
Ситуациите, в които попадат героите са преувеличени, но свързани с реалността – анонсира Сабадос.
Той оценява минималистичния декор, на който е заложил сценографът Мосореску.
Целта на творческия тандем е зрителят да разпознае практиките, особено характерни за бившия тоталитарен режим в България и Румъния.
Ролите се изпълняват от Валентин Ченков, Александра Михайлова, Янислава Пенкова, Христина Константинова и актьорът Николай Шопов – гост.
Спектакълът ще се играе през есента в Букурещ и ще участва в Театрален фестивал в Браила.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗатварят ясла „Слънчево детство“ за ремонт
Следваща статияЕдин шуменец на колело от България до Норвегия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here