дом Общество Кампанията „Бъди войник“ с изложби, историческа възстановка и концерт във Велики Преслав

Кампанията „Бъди войник“ с изложби, историческа възстановка и концерт във Велики Преслав

0
ДЯЛ

Велики Преслав ще бъде домакин на събитие от Националната информационна кампания „Бъди войник“. То ще се проведе на 16 октомври на площада пред Народно читалище „Развитие – 1874“. От 13.00 часа в Археологическия музей в града ще може да бъде разгледана изложбата „Въоръжението на българите от края на XVIII до началото на XX век“.
От 15.00 часа ще започне информационна борса за набиране на кандидати за войници и матроси, предвиден е показ на въоръжение, техника и специално оборудване на сухопътните войски на военноморските сили. Ще бъдат представени две изложби – „Светът за българския воин“ от 15.30 часа във фоайето на общината и „7-ми Преславски полк – памет за бъдещето“ от 16.00 часа във фоайето на НЧ „Развитие – 1874“.
От 17.00 часа ще започне историческа възстановка „135 години от мобилизацията на 7-ми Преславски полк“. Кампанията ще завърши от 18.00 часа с концерт на гвардейския представителен духов оркестър, представителния ансамбъл на въоръжените сили и местни самодейци. Събитието се реализира с подкрепата на община Велики Преслав. Инициативата „Бъди войник“ на Министерството на отбраната цели да бъдат привлечени кандидати за военна служба, като се запознаят предварително с условията за кандидатстване, социалния статут на военнослужещия, както и с възможностите за личностно и професионално развитие във Въоръжените сили на Република България.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЗавърши рехабилитацията на 8 улици в 4 населени места в община Венец
Следваща статияВажно! Без PCR тест след 14-дневна карантина на положителните за COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here