дом Политика Искрен Веселинов, зам.-председател на ВМРО: Да търсим първо грешката в себе си...

Искрен Веселинов, зам.-председател на ВМРО: Да търсим първо грешката в себе си за започналата ислямизация

0
ДЯЛ

Текущата политическа ситуация и основните приоритети в работата на парламентарната група на „Обединени патриоти” бяха обсъдени на среща с местните структури на ВМРО и депутата Искрен Веселинов, зам.-председател на партията.
„Ние сме длъжни да осъществяваме този контакт и да поддържаме връзка с активистите ни по места”, заяви Искрен Веселинов. Той даде висока оценка за дейността на шуменската организация на ВМРО.
Постоянните атаки на ДПС към нас са доказателство, че сме в правилната посока, категоричен бе народният представител. Той смята, че ДПС е партията, която създава корупционните модели в държавата. И за това изобщо не се притеснява от нападките. Като акцент в работата на” Обединени патриоти” Веселинов определи действията за ограничаване на радикалния ислям и генериране на опити за тероризъм в страната. Готвят се мащабни изменения в Закона за вероизповеданията, които да спрат възможността на други държави и външни фактори да влияят в работата на изповеданията в България, обяви Веселинов. Търсели се лостове на контрол от страна на държавата върху съдържанието в религиозните училища. Както и осъществяване на контрол върху хората, които участват в богослуженията на различните изповедания. Народният представител повтори познатата теза на ВМРО, да се криминализира разпространението на радикален ислям в България. А даренията за изповеданията от спонсорите да се декларират пред Сметната палата и да станат прозрачни. Той посочи опасната тенденция, неясни икономически и политически фактори да спонсорират неправителствени организации, които не са градивни в никакъв случай за нацията.
Веселинов посочи, че анализите на ВМРО показвали, че тревожни тeнденции се наблюдавали сред „циганските общности” и българо-мохамеданите в Южна България. И призна, че „циганските общности” били податливи на материални стимули. А ислямистките фондации търсели паство, от което да започнат да си градят базата. Народният представител обяви, че имали конкретни сигнали и достатъчно доказателства, които показвали систематична работа в циганските гета, където бедността плюс липсата на социална перспектива само благоприятствали емисарите да създават ядра. Той отчете , че българските мохамедани също били лесен обект за агитация. Според депутата именно с тези целеви групи трябвало много усилено да се работи да не се подават на ислямизация. Трябва да търсим грешката първо в себе си, а след това в тези групи, анализира тревожната ситуация Веселинов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЖълт код за обилни валежи е в сила за 12 области, а в други 4 кодът е за силен вятър
Следваща статияТърсят финансов контрольор за Община Никола Козлево

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here