дом Общество Инспекцията по труда засилва проверките за наемане на непълнолетни

Инспекцията по труда засилва проверките за наемане на непълнолетни

0
ДЯЛ

Дирекция „Инспекция по труда“ Шумен ще извършва проверки в сектор „Земеделие“ през летните месеци относно наемане на работници за сезонна заетост.
Инспекторите ще следят дали законосъобразно се ангажират за работа непълнолетни лица, съобщиха от Дирекцията.
Ако бъдат установени такива лица, ще влезе в сила Механизмът за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици, съгласно споразумение между Министерството на образованието и „Инспекция по труда“.
Това споразумение предвижда предприемане на мерки за връщане в клас.
От началото на годината досега 28 работодатели са подали искания за наемане на непълнолетни работници в Дирекцията. Дадени са 27. Има един отказ.
84 са били подадените искания за 2018 г. На трима работодатели e отказано.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСлънчево, но с превалявания в следобедните часове
Следваща статияШуменски социалисти вдигнаха купон „за третото място в евроизборите“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here