дом Здраве Изписаха от МБАЛ седем излекувани от COVID-19

Изписаха от МБАЛ седем излекувани от COVID-19

0
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

Седем души излекувани от COVID-19 са изписани вчера от областната болница в Шумен. Това съобщи за 24shumen.com директорът на лечебното заведение д-р Димитър Костов.
В момента 20 пациенти с коронавирус са в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Шумен. В тежко състояние в ОАИЛ продължава да е мъж, който над 20 дни е интубиран.
Още три медицински сестри от Многопрофилната болница са с положителни проби за болестта. Те са установени при последното периодично контролно изследване на персонала.
Две от тях са от Спешното отделение, а една – от Операционния блок. Трите са поставени под 14-дневна домашна карантина, като само една от тях има леки симптоми на COVID-19. Общо четирима души медицински персонал от МБАЛ-Шумен е установен с инфекцията. В болница е първата медицинска сестра, която бе диагностицирана с вируса в началото на миналата седмица.
Персоналът на лечебното заведение непрекъснато се тества. Регулярно се прави и дезинфекция. Контролиран е достъпът до МБАЛ-Шумен.
Днес в областната болница са приети още пациенти със симптоми на инфекцията. Очаква се техните резултати да излязат в сряда и четвъртък.
„Имаме достатъчно техника и предпазни средства. Продължава да не достига медицински персонал. Въпреки призивите ни, никой от колегите не се отзова. Въпреки това ги разбирам, защото в тази ситуация всеки изпитва страх за собственото си здраве и здравето на близките си“, коментира д-р Костов.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПреизбраха за нов мандат председателя на читалището в Каспичан
Следваща статияОбщина Шумен обяви търг за отдаване под наем на земеделски земи

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here