дом Култура Изложба „Слова за Левски“ в къща музей „Панайот Волов“

Изложба „Слова за Левски“ в къща музей „Панайот Волов“

1
ДЯЛ

Възпоменателна изложба „Слова за Апостола“ е експонирана в къща музей „Панайот Волов“ в Шумен. Показани са документи, свързани с националното освободителното движение и непоказвани досега издания от този период.
„Сред тях са и фотокопирани документи, които имат отношение към дейността и делото на Левски“, съобщи за 24shumen.com уредникът Милена Андреева.
Според нея през последните години се наблюдава засилен интерес към Апостола и великите българи.
Особен интерес към Дякона показаха и децата от ДГ „Конче вихрогонче“. Тук Андреева изнесе урок „Детството на Левски“.
„Позовах се на спомени от сестрата на Левски, Яна Кунчева, които се съхраняват във фонда на нашата библиотека в музея“, уточни тя, впечатлена от интересните въпроси, които малчуганите са задавали за националния ни герой.
Снимка: Къща музей „Панайот Волов“
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСИДП-Шумен: Баланс между екологичните, икономическите и социалните показатели
Следваща статияПореден случай на запален контейнер за битови отпадъци

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here