дом Култура Изложба в памет на художника Румен Михайлов подредиха в Шумен

Изложба в памет на художника Румен Михайлов подредиха в Шумен

0
ДЯЛ
24shumen.com

Изложба в памет на художника Румен Михайлов бе открита в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен. Събитието събра много приятели и почитатели на творчеството на живописеца, майстора на акварела и малките пластики. В експозицията са включени близо 30 картини и пластики на твореца, притежание на частни колекции.

„Румен беше съвместим не само със своите приятели от „Ротари клуб“, с които беше повече от 30 години, но и със своите колеги, с шуменци, с арменската общност, която го подкрепи и заедно съпреживяха изграждането на Паметника на приятелството и признателността на шуменските арменци към България и българския народ. За мен, Румен беше творец от световна величина и би било добре всички негови творби да бъдат събрани в каталог, за да видят хората в колко области беше неговият талант, неговата божия искра. Радвам се че между тези две дати – на рождението и на кончината му, шуменци ще имат възможност да се докоснат до неговото творчество“, каза нотариус Ася Асенова. С благодарност, памет за човека и твореца Румен Михайлов, пази и Алиса Торосян: „Безкрайно сме благодарни на Румен за Паметника на приятелството и признателността на шуменските арменци към България и българския народ. Вечна му памет“.

24shumen.com

Румен Михайлов е роден на 10 октомври 1956 година в Шумен. Завършил е Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ със специалност „скулптура“. Член е на Съюза на българските художници. Има реализирани над 50 самостоятелни и общи изложби в страната и чужбина. Носител е на Наградата на Шумен за изобразително изкуство през 1987, 1989 и 2008 година. През 2017 година е удостоен със званието почетен гражданин на Шумен. Работи в областта на скулптурата и малката пластика, живописта и рисунката. Изложбата, която може да бъде разгледана в следващите дни в РБ „Стилиян Чилингиров“, бележи една година от кончината на художника. Организирана е от Ротари клуб – Шумен и библиотеката.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия30 са вече пациентите с COVID – 19 в болницата в Шумен
Следваща статия3 713 теста, 283 заразени, шест нови случая на COVID-19 в Шуменско

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here