дом Култура „Игрите на града“ в Шумен събира участници от 7 държави

„Игрите на града“ в Шумен събира участници от 7 държави

0
ДЯЛ

„Игрите на града“ е състезание, в което участниците ще демонстрират знания по история. То се проведе на 14 юли от 16.00 часа на входа на парк „Кьошковете“. Надпреварата се организира от Ученическия парламент в Шумен със съдействието на скаутския клуб в града.
В състезанието ще участват близо 350 души от България и още шест държави. Това обяви Юриета Иванова от Ученическия парламент. „Целта е да покажем, че може да се учи по интересен начин. Събитието съвпада с международния скаутски лагер в Шумен. Скаути от Полша, Словакия, Австрия, Франция, Румъния, Северна Македония и България ще участват във викторината“, разказа Юриета.
В състезанието могат да се включат и всички желаещи шуменци без значение от възрастта.
„Игрите на града“ ще се проведат в три тура. Първият включва въпроси от историята на Шумен. Във вторият участниците ще демонстрират знания по световна история. Третият кръг е „Водна война“. В него състезателите ще пукат балони с вода, в които ще има букви. С тях участниците трябва да подредят думи.
За доброто настроение на участници и публика е подготвена и богата музикално-танцова програма.
Победителите ще получат плакети, грамоти и предметни награди, осигурени от организаторите на надпреварата.
Членовете на Ученическия парламент в Шумен възнамеряват да продължат инициативата с организирането на нови викторини.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУникални туристически обекти в Шуменско ще бъдат популяризирани по проект „Културно наследство“
Следваща статияЕксперти: Дъждовете гарантират реколта от пшеница с ниско качество

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here