дом Култура Златен медал за певица от Шумен от Събора на народните читалища

Златен медал за певица от Шумен от Събора на народните читалища

0
ДЯЛ

Фолклорна група „Веселина“ към шуменското народно читалище „Стилиян Чилингиров – 1963“ завоюва златен медал от 11-тото издание на Националния събор на народните читалища варненското село Бяла. Първа награда бе присъдена на Елена Колева в категорията „Индивидуален изпълнител“, съобщиха от читалището.
Тя е дългогодишен изпълнител на народни песни, носител на множество награди от фестивали и конкурси, 3 пъти носител на наградата на „С песните на Калинка Згурова“ – Бургас и др.
Изпълнителите от шуменската група са били отличени и с грамота.
Над 1 200 читалищни самодейци от цялата страна се изявяваха по време на престижния фестивал – преглед на изкуството на групови и индивидуални изпълнители.
Според статута на събора, който е с конкурсен характер, се представя автентичен и обработен фолклор. Както и модерни и народни танци.
Домакин на събитието, посещавано и от много чуждестранни гости е Община Бяла и читалище „Пробуда“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГласувано: Дават третия етаж от Белодробната болница на Медицинския филиал за 10 години
Следваща статияФинансова подкрепа за обучения на работещите в микро и малки предприятия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here