дом Общество Затягат контрола по пътищата в Шуменско

Затягат контрола по пътищата в Шуменско

0
ДЯЛ

Засилен контрол на пътя започва от 19.00 часа днес на територията на ОДМВР- Шумен. Екипи на пътна, охранителна и териториална полиция ще следят за недопускане на водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол и/или наркотични вещества и техни аналози. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Шумен.
Ще има контрол над шофьорите, които не осигуряват предимство на пешеходците. Стриктно ще се следи дали пешеходците пресичат  на обозначените места, дали не излизат внезапно на пътното платно. Санкции ще има за пешеходци, които пресичат на червен сигнал на светофарната уредба. На местата, на които има възможност да се преминава със скорост над максимално допустимата ще се следи за стриктното спазване на скоростните режими по републиканката пътна мрежа и АМ „Хемус“. Операцията ще продължи до 20 януари.
Поради влошаване на метеорологичните условия има вероятност да се появят препятствия на пътя – клони, дървета, скална маса или земна маса изнесена от крайпътния сервитут след появата на силно течаща вода.
От полицията призовават гражданите, които забележат препятствия на пътя да съобщят своевременно на телефон 112. При получаване на подобни сигнали екипите на пътна полиция ще насочват водачите да преминават внимателно през опасния участък и ще уведомяват собственика на пътя да предприеме незабавни действия по почистване и обезопасяване на пътното платно.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПроменят част от противоепидемичните мерки в страната
Следваща статияЕкспериментално осветление на две пешеходни пътеки в Разград

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here