дом Общество Затвориха неделния пазар във Велики Преслав

Затвориха неделния пазар във Велики Преслав

0
ДЯЛ

Със заповед на кмета на Велики Преслав инж. Янко Йорданов от днес е затворен градския пазар и се преустановена продажбата на стоки заради разрастващата се епидемия от COVID 19. Посочени са две дати за забраната – 22.03 и 29.03, но срокът може да бъде удължен, съобщиха от общинска администрация.
„Предприемат се адекватни мерки да не се разпространява вирусът, тъй като обичайно на пазара се събират много хора, контактуват. Тук идват търговци и доставчици от Североизточна България. С една дума оживено място“, каза зам.-кметът по екология Нина Асенова.
Полицейски патрули ща следят спазва ли се мораториумът.
„Това е най-правилното решение за осъществяване на ефективен контрол. Разбираме, навици, традиция от години хората да се събират именно тук, но мерките на правителството и Националния кризисен щаб трябва да се спазват“, заяви пред 24 shumen.com кметът на старата столица инж. Янко Йорданов.
Дни преди издаването на въпросната заповед известният пазар опустя. През миналата седмица пристигналите търговци бяха единици, съобщиха местни жители.
Клиентите също са били малко. Обичайно са закупували картофи, ябълки и гъби.
Полицейски екипи проверявали как се спазват разпоредбите заради опасния и смъртоносен вирус.
Собственици на заведения полагали подпис като гаранция, че ще спазват забраните.
Някои заведения дори ползвали ограничителни ленти за достъп и табели, че ще бъдат затворени до края на този месец.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНови 8 случая на COVID-19 у нас
Следваща статияКъсо съединениe подпали жилище в Шумен, двама са пострадали

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here