дом Здраве Затварят пенсионерските клубове, на пазари и битаци само с маска

Затварят пенсионерските клубове, на пазари и битаци само с маска

0
ДЯЛ

Да се преустанови провеждането на масови мероприятия в пенсионерските клубове, организирането на селски събори и други самодейни изяви на открито и закрито на територията на област Шумен. Това реши днес на свое заседание Областния кризисен щаб за борба с COVID-19.
Посещението на всички пазари в това число „Битаци“ на територията на област Шумен да се извършва задължително само с предпазна маска или друго средство покриващо носа и устата. За всеки пазар да бъде възстановена организацията за регулиране движението на гражданите и спазване на мерките, решиха още членовете на Областния щаб.
Мерките се налагат поради рязкото увеличение на броя на заразени с коронавирус в област Шумен.
Поради критичната ситуация в Многопрофилната болница в Шумен Областния кризисен щаб задължи управителят на КОЦ да командирова в лекар-реаниматор в ОАИЛ на областната болница. Задължават и управителят на „СБАЛК – Мадара“ да командирова лекар в МБАЛ за работа в COVID сектор.
Кметовете на общини трябва да организират ежедневно извършване на качествен, стриктен и ефективен контрол по спазване на противоепидемичните мерки. При констатирани нарушения да се налагат глоби.
Периодично да се организират по общини работни срещи с управителите на търговски обекти в съответната община с цел ефективно изпълнение на мерките, насочени към задължително прилагане и спазване на валидните към момента противоепидемични мерки.
Продължават и съвместните ежеседмични проверки, от представители на РЗИ-Шумен, ОДМВР и общините в област Шумен по график, за спазване на противоепидемичните мерки.
Кметовете на общини при необходимост след решение на Общинския кризисен щаб да предприемат допълнителни мерки, свързани със спецификите на населените места и актуалната епидемична обстановка в рамките на своите правомощия.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияCOVID-19 и в Окръжния съд
Следваща статияНаближава крайният срок за местните данъци и такси

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here