дом Общество Заради сушата ниски добиви от пшеница в Шуменско

Заради сушата ниски добиви от пшеница в Шуменско

0
ДЯЛ

Приключи жътвената кампания на пшеницата в Шуменска област. В сравнение с миналата година са отчетени много по-ниски добиви – 305 кг/дка, съобщиха от Областната дирекция „Земеделие“ в Шумен. За 2019 г. средният добив е бил 488кг/дка. Според експертите причината за слабата реколта е засушаването.
От ожънатите ниви са получени над 145 хиляди тона зърно.
Община Велики Преслав е с най-високи добиви в Шуменска област 437 кг/дка. Най-ниски добиви са регистрирани в община Нови пазар – 230 кг/дка.
На 36 хиляди тона се изчислява реколтата от ечемик. Отчетен е среден добив 394 кг/дка.
Почти е приключила жътвата на рапица. В складовете вече са прибрани 10 362 т продукция. Регистриран е среден добив 224 кг/дка.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияНа 2 август почитаме свети пророк Илия
Следваща статияНови 119 случая на COVID-19 при 1 491 изследвани

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here