дом Здраве Заради грипа: Отмениха официалния ритуал от честванията на Шипка за 3 март

Заради грипа: Отмениха официалния ритуал от честванията на Шипка за 3 март

0
ДЯЛ

По препоръка на Националния оперативен щаб за заболяването COVID-19 планираният за утре – 3 март, официален ритуал за честване на 142 години от Освобождението на България на връх Шипка се отменя.
Достъпът на граждани, желаещи да се поклонят пред Паметника на Свободата, остава свободен, съобщиха от Областната администрация в Стара Загора.
Въведените временни промени на движението в района остават в сила.
В мотивите си от Националният оперативен щаб за координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от СЗО спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19 посочват:
– Нова грипна вълна от вирус тип “Б“ в областите: Варна, Бургас, Пловдив, Разград, Сливен, Ямбол, Стара Загора, София – област и др.
– Усложняване на епидемичната ситуация в страната от активирането на други инфекциозни заболявания.
От Националния оперативен щаб за коронавирус по-рано днес предупредиха, че „струпването на големи групи хора на едно място съдзава предпоставки за епидемиологични рискове относно активиране на горепосочените инфекции“ и на базата на експертните становища препоръчват отмяна на планираните тържествени мероприятия на връх Шипка за 3 март.
Препоръката бе адресирана до президента на Република България Румен Радев, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, министър-председателя Бойко Борисов, областния управител на област Стара Загора Гергана Микова и кмета на община Казанлък Галина Стоянова.
Снимка: Архив на 24shumen.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияРУО – Шумен: Очакваме министър Вълчев да разпореди грипна ваканция в областта
Следваща статияКонцертът „Памет българска“ в Шумен се отменя

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here