дом Общество Започна записването за второто издание на „Робо Академия“ в Шумен

Започна записването за второто издание на „Робо Академия“ в Шумен

0
ДЯЛ

От днес започна записването за участие във второто издание на „Робо Академия“ в Шумен. Това съобщиха организаторите на инициативата.
Заявки за участие могат да се подават до 25 септември на официалната уеб страница: http://roboacademy.dx.am. Класирането за обучението ще бъде обявено на 30 септември във страницата на Академията във Фейсбук и на уеб сайта на инициативата.
Обучението започва на 3 октомври и ще продължи до 14 ноември.
Занятията ще се провеждат в учебна зала осигурена от фирма CRUDL LTD.
Обучението се реализира благодарение на Община Шумен, CRUDL Ltd., TESY Bulgaria, „НИК Електроникс“, ПГМЕТТ „Христо Ботев“ и Професионална асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА).
Академията е напълно безплатна за всички ученици, но местата са ограничени, уточняват организаторите.
„Робо Академия“-та предоставя възможност на учениците да направят своите първи стъпки в света на роботиката и електрониката като създадат и програмират свои роботи в групата „Роботика за начинаещи“. Този курс е за ученици от 5 – 6 клас.
Участниците от група „Роботика с Ардуино“ (7-11 клас) ще придобият знания за създаване и проектиране на собствени електронни схеми, ще програмират и управляват робот „AlphaBot“ – преследване на линия, управление чрез Bluetooth през телефон и др.
Подробности за записването и провеждането на обучението може да се получи на страницата на Академията във Фейсбук и уеб страницата на инициативата, както и на имейл: robo_academy@abv.bg, office@roboacademy.dx.am и телефони – 089 373 2352, 088 893 0603.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: Екстрадират турски гражданин за излежаване на 15-годишна присъда
Следваща статия2 800 лева от глоби събра Екоинспекцията през август

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here