дом Общество Започват проверки на водомерните шахти

Започват проверки на водомерните шахти

0
ДЯЛ

Представители на ВиК – Шумен започват проверки на техническото състояние на водомерните възли и отчитане на водомерите. Това съобщиха от водното дружество.
Грижата за доброто състояние на водомерните шахти е задължение на клиента съгласно чл.5.1 и чл.5.14 от Общите условия за предоставяне на ВиК услуги на потребителите от ВиК оператор. Клиентите, също така, следва да осигуряват свободен и безопасен достъп до водомерните шахти на длъжностните лица, упълномощени от ВиК – Шумен.
Водомерните шахти в имотите на клиентите, след края на зимния сезон, трябва да бъдат почистени и подготвени от тях за безопасна експлоатация и при необходимост – да бъдат извършени съответните ремонти дейности. В случай на установена неизправност и повреди по водомерния възел и присъединителните елементи, потребителят следва да уведоми ВиК оператора.
За изпълнение на дейността си, свързана с водомерите, упълномощените от ВиК – Шумен длъжностни лица имат право на свободен достъп до измервателните уреди. Задълженията на ВиК оператора във връзка с водомерите, включват:
проверка на състоянието и изправността на водомерните възли и присъединителна апаратура и отстраняване на констатираните повреди;
подмяна на водомери с изтекъл метрологичен срок или повредени;
отчитане на показанията на средствата на измерване при условията и сроковете определени от общи условия за предоставяне на ВиК услуги чл.7 ал.6 от общите условия;
уведомяване на потребителите за констатирани проблеми във вътрешната водопроводна инсталация
Клиентите ще бъдат информирани за датата на посещение на служител на ВиК – Шумен за проверка на техническото състояние на водомерния възел и отчитане на водомера чрез разлепени информационни съобщения или на единния номер 0700 500 54.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЕдин загинал в катастрофа и петима ранени по пътищата в Шуменско през март
Следваща статияШестима с COVID-19 са в ОАИЛ на МБАЛ-Шумен, три са жертвите на вируса

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here