дом Наблюдател Заповедта на здравният министър е в духа на… преференции за възрастните!

Заповедта на здравният министър е в духа на… преференции за възрастните!

0
ДЯЛ

Не само от 8.30 до 10.30 часа в хранителните магазини има възрастни хора.
Вярно, че в посочения часови диапазон са само възрастни хора, но пък в 11.00 часа между стелажите с храни се разминават млади и стари, в 12.00 часа – също, в 13.00 часа – пак.
Излиза, че последната заповед на здравния министър не е толкова да пази възрастните хора от страшния COVID-19, а почти в духа на рекламна кампания на хипермаркетите да им гарантират часови коридор „Спокойствие“ – от 8.30 до 10.30 часа само за лица над 60 години, а в останалото време – смесено?“.
След като в заповедта има точка 2: „Забранява се на лица до 60-годишна възраст да посещават хранителните магазини и аптеките във времето от 8.30 часа до 10.30 часа всеки ден“, наложително е да има и друга: „Забранява се на лица над 60-годишна възраст да посещават хранителните магазини и аптеките в останалото време“.
Няма време за самодисциплина.
Премиерът поиска тази мярка за ранното пазаруване, не като преференция за възрастните над 60 години, а за да бъдат пазени от заразата с коронавирус.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПетима нарушили карантината, грози ги затвор и глоба
Следваща статияМВР с бланка за улеснение на гражданите за придвижване през КПП-та (декларация)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here