дом Здраве Замърсяването на въздуха в Шумен – три пъти над допустимите норми

Замърсяването на въздуха в Шумен – три пъти над допустимите норми

0
ДЯЛ

Над три пъти по-високи са били стойностите на замърсяването на въздуха в Шумен вчера. Това показват данните на Изпълнителната агенция по околна среда. Съдържанието на фини прахови частици в атмосферата е надвишило допустимите стойности с 3.17 пъти.
По този показател единствено София изпреварва Шумен.

Тази сутрин Шумен отново осъмна под гъста пелена от дим и мъгла.
Основната причина за замърсяването е отоплението на дърва и въглища. Твърдото гориво е предпочитано и единствено достъпно за много домакинства в Шумен. Хората с носталгия си спомнят времето, когато градът бе първи в страната по брой на абонати на „Топлофикация“.
Мръсният въздух носи риск за хората със сърдечни и белодробни заболявания. Фините прахови частици проникват в кръвта, а от там в органите и могат да доведат до инфаркти, инсулти, проблеми с дишането.
Ако нямате неотложна и спешна работа не излизайте, съветват медиците.
Днес ще бъде мъгливо през целия ден, информираха от Хидрометеорологичната обсерватория в Шумен. Вятър от северозапад утре ще разсея мъглите. Очакват се слаби превалявания от дъжд, които на места ще преминат в сняг. Очакваните сутрешни температури утре ще са в границите от минус три до плюс два градуса, а максималните няма да надвишат четири-пет градуса.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпециални грижи за животните заради студеното време
Следваща статияБАБХ с извънредни проверки в цялата страна по повод Никулден

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here