дом Криминале Задържаха автокрадец, седнал зад волана нашмъркан и без книжка

Задържаха автокрадец, седнал зад волана нашмъркан и без книжка

0
ДЯЛ

Криминалисти от Областната дирекция на МВР в Шумен разкриха и задържаха автокрадец за броени часове.
В 10.00 часа на 15 юни шуменец подал сигнал, че му е откраднат лекия автомобил БМВ 320 Д, който бил паркиран на ул. „Македония“. Колата бил обявен за издирване. Час по-късно на същата улица полицаите засичат 35-годишния Д.М., криминално проявен с кражби. Той бил зад волана на лек автомобил “Пежо“ с шуменска регистрация. При извършената проверка било установено, че управлява под въздействие на наркотични вещества. Пробата от техническото средство отчела наличие на кокаин. Дал е кръвна проба за анализ. Освен това водачът бил с отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство, след влязла в сила заповед ,за принудителна административна мярка. В същото време криминалисти от областната дирекция извършили претърсване в гараж в частен имот в село Салманово, намерили частично разглобен обявеният за откраднат автомобил БМВ. Изяснено било, че Д.М. е автор на кражбата.
Д.М. е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Изяснява се съпричастността му към други кражби. Случаят е докладван на прокурор от Районна прокуратура- Шумен. Действията по разследването продължават под ръководството на районната прокуратура.
Д.М. е криминално проявен, съден е за кражби на коли, увреждане и повреждане на чуждо имущество, поискани пари за противозаконно отнет автомобил, управление на кола с отнето свидетелство и други. С постановление на прокурор е задържан за срок до 72 часа.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияДвама надрусани водачи и един с 2,05 промила алкохол „разгледаха“ ареста отвътре
Следваща статияПри съседите: Варненец уби бившия си зет при сбиване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here