дом Общество Жителите на Климент отлагат блокадата на пътя Шумен-Силистра

Жителите на Климент отлагат блокадата на пътя Шумен-Силистра

0
ДЯЛ

Жителите на село Климент отлагат блокирането на пътя Шумен-Силистра. Това съобщи за 24shumen.com кметът на населеното място Неджми Халил.
Както вече информирахме поради проблеми с водоподаването към селото жителите на Климент обявиха в понеделник, че ще блокират пътя Шумен-Силистра.
„Получихме уверение от ВиК, че работят по решаване на проблема и до седмица ситуацията ще се нормализира“, обясни кметът Неджми Халил.
Водата вече стига до високите части на селото. „Макар и слабо водата тече и хората са доволни и на това. Предстои да се вземат проби за качеството на водата“, уточни Халил.
Предстои служители на ВиК да засекат водомерите на домакинствата в Климент. Екипи на дружеството правят обходи и обследват състоянието на водопреноснат мрежа на населеното място.
Преди 28 години в началото на селото е направен дълбок сондаж. „Уверяват ни, че в него има вода. Хората обаче продължават да не разбират как всички села около нас имат вода, а ние не“, обясни още кметът на Климент.
Хората се надяват, че когато този водоизточник бъде свързан с водопреносната мрежа на селото проблемът ще се реши.
Близо 1 200 са жителите на населеното място. В селото има около 400 домакинства, а близо 30 семейства са с малки деца.
Снимка: Община Каолиново
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Шумен ще следи за качеството на дървата за огрев
Следваща статияОбщина Велики Преслав и Фондация „Опън Спейс“ стартираха кампания „Мръдни си пръста“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here