дом Здраве Жена е поредната жертва на COVID в Шуменско, заразени са 11 души...

Жена е поредната жертва на COVID в Шуменско, заразени са 11 души от социално заведение и трима ученици

0
ДЯЛ
24shumen.com

Жена на 67 години загуби битката с COVID-19 вчера в Шуменско. Така жертвите на коварния вирус в областта вече са 31.
Сред установените случаи вчера са 11 заразени в Център за настаняване от семеен тип за пълнолетни с умствена изостаналост в село Веселиново.
Положителни са пробите на три лица от персонала и осем от потребителите. Всички служители и настанени в Центъра са изследвани. Това съобщиха от РЗИ.
С позитивни тестове са и трима ученици на 14, 15 и 17 години. Едното дете е възпитаник на СУ „Сава Доброплодни“, а останалите две учат в ПМГ „Нанчо Попович“.
97 пациенти са хоспитализирани нъм момента в Многопрофилната болница в Шумен. От тях двама са в ОАИЛ.
За други 11 души има съмнение за инфекцията и се изчакват резултатите от PCR тестовете.
Броят на положителните проби проби вчера в Шуменско е 47 при направени 83 PCR теста.
Най-много заразени има в община Шумен – 23. От тях седем жени на възраст от 14 до 67 години и 14 мъже от 35 до 67 години. Сред установените с вируса са и мъж на 26 години от Радко Димитриево, 49-годишен мъж от Ветрище.
С положителни проби са жена на 82 години, младеж на 27 години и мъж на 78 години от Нови пазар.
Жена на 78 години от Върбица също е позитивна за коронавирус. С положителен тест е и жена на същата възраст от Нова бяла река.
Сред диагностицираните са още 45-годишна жена и мъж на 47 години от Габрица.
Десетима са заразените в община Смядово. Сред тях са жена на 48 години от общинския център, осем жени от 26 до 65 години и мъж на 23 години от Веселиново.
Две жени на 15 и 52 години от Кюлевча също са сред новодиагностициранте. В селото има установен случай на вируса и при мъж на 54 години.
Две са положителните проби от вчера във Велики Преслав. Те са на жени на 45 и 51 години.
Сред заразените е и мъж на 58 години от Вълнари, както и мъж на 71 години от село Гусла.
Положителните проби в Шуменско достигнаха вече 742.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОт 24 октомври Германия включва област Разград в списъка с рискови области за пътуване
Следваща статияОбщината обяви обществена поръчка за тренировъчна зала и игрище, първи етап от реконструкцията на СК „Панайот Волов“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here