дом Култура Етнофестивалът „Различни сме, но сме заедно“ отново в Хитрино

Етнофестивалът „Различни сме, но сме заедно“ отново в Хитрино

0
ДЯЛ

Община Хитрино за 12-и пореден път ще бъде домакин на традиционния етнофестивал „Различни сме, но сме заедно“. Тазгодишното издание е организирано със съдействието на Народно читалище „Пробуда 1929“ и Европейски информационен център.
Участие в празника, който вече се утвърди като национален, са заявили певчески и танцувални колективи от цяла България.
„Интересът към фестивалът е огромен, защото съставите представят фолклорното богатството на няколко етноса“, заяви за 24shumen.com Светослава Борисова, секретар на Читалище „Пробуда 1929“.
В програмата е включено и провеждането на кулинарен конкурс. Ще бъдат представени ястия от българската и турската национална кухня.
Победителите във веселата част и конкурса ще получат грамоти за участие.
Фестивалът ще бъде открит от кмета на община Хитрино Нуридин Исмаил.
Специалните гости – народните певци Ана-Мария и Светослав Стойчев ще създадат атмосферата за уникалния празник, характерен за този район.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМалчугани и пътни полицаи в акция „За да няма страх, спазвай пътния знак!“
Следваща статияТермос за пречистване на вода е победител в конкурса „Имам бизнес идея“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here