дом Политика Емил Радев от ГЕРБ стана евродепутат

Емил Радев от ГЕРБ стана евродепутат

0
ДЯЛ

Емил Радев е новият евродепутат на ГЕРБ. Радев получи кресло в Европейския парламент след постовата въртележка, в която Мария Габриел се отказа от депутатското място, за да остане шеф на Комисията по цифрова икономика и цифрово общество. Седмата в листата Лиляна Павлова зае нейното място. След броени дни обаче бе номинирана за вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка, и тя сдаде евродепутатското място. Това направи възможно влизането на Емил Радев в европарламента.
Решението е на ЦИК от вчера вечерта.
Емл Радев ще присъства на първата учредителна сесия на Европейския парламент от 1 до 4 юли.
Ето и пълното решение на ЦИК:
РЕШЕНИЕ
№ 490-ЕП
София, 18.06.2019
ОТНОСНО: обявяване на Емил Йорданов Радев за член на Европейския парламент от Република България
С вх. № ЕП-10-110 от 17 юни 2019 г. на Централната избирателна комисия е постъпило заявление от Мария Иванова Габриел, в което заявява, че няма да бъде член на Европейския парламент от Република България поради желанието й да продължи да работи като член на Европейската комисия. Заявление с идентично съдържание е подадено и до Европейския парламент.
С писмо вх. № ЕП-00-304 от 18 юни 2019 г. на ЦИК Антонио Таяни, председател на Европейския парламент, е поискал преди 2 юли 2019 г. да бъде посочено името на лицето, което има законно право и желание да заеме мандата, от който се отказва Мария Иванова Габриел.
С писмо с вх. № ЕП-02-40 от 18 юни 2019 г. на ЦИК Народното събрание на Република България е препратило на Централната избирателна комисия писмото на Антонио Таяни.
Следващият кандидат за член на Европейския парламент от Република България от листата на политическа партия „ГЕРБ“ е Лиляна Павлова Павлова.
С вх. № ЕП-10-111 от 17 юни 2019 г. на ЦИК е постъпило заявление от Лиляна Павлова Павлова, в което заявява, че не желае да бъде обявена за член на Европейския парламент от Република България, ако се стигне до нейния ред в листата.
Следващият кандидат за член на Европейския парламент от Република България от листата на политическа партия „ГЕРБ“ е Емил Йорданов Радев.
На основание чл. 57, ал. 1, т. 1 и чл. 392, ал. 1 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия

Р Е Ш И:

1. ЗАЛИЧАВА Мария Иванова Габриел, ЕГН …, от листата на политическа партия „ГЕРБ“ в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г. и анулира издаденото й удостоверение.
2. ЗАЛИЧАВА Лиляна Павлова Павлова, ЕГН …, от листата на политическа партия „ГЕРБ“ в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.
3. ОБЯВЯВА Емил Йорданов Радев, ЕГН …, за член на Европейския парламент от Република България от листата на политическа партия „ГЕРБ”.
На Емил Йорданов Радев да се издаде удостоверение.
4. Да се уведоми Европейският парламент чрез Народното събрание на Република България за настоящото решение.
Решението да се обнародва в „Държавен вестник“.
Зам. председател: Силва Дюкенджиева
Секретар: Севинч Солакова
* Публикувано на 18.06.2019 в 19:01 часа
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧаст от Велики Преслав без ток за 90 минути днес
Следваща статияОбщина Каолиново предоставя топъл обяд на 400 души
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here