дом Общество Едва половината от социално слабите в Шумен са си взели хранителните помощи

Едва половината от социално слабите в Шумен са си взели хранителните помощи

1
ДЯЛ
Снимка: 24shumen.com

В седем общини в Шуменска област продължава раздаването на хранителни пакети за социално слаби.
С право на помощи са 10 593 жители, по информация на Дирекция „Социално подпомагане“ в Шумен. Предвидени са общо 300 тона храни за нуждаещи се. В списъка на дирекцията са социално слаби граждани, майки с месечни помощи за отглеждане на дете от 1 година, семейства, подпомогнати за първокласници, хора с увреждания или ниски доходи от пенсия. Пакетите с общо тегло 24 кг и включват консервирани и сухи храни.
През следващите седмици пакети ще получат в общините Смядово, Каспичан и Нови пазар.
В Шумен кампанията стартира през декември. От правоимащите 1 895 досега през пункта на БЧК са минали само 930.
Според експерти от БЧК непотърсените хранителни продукти след преценка от ръководството ще бъдат раздадени на други хора в нужда.
Резултатите от кампанията ще бъдат обобщени в доклад до Агенцията за социално подпомагане.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЧаст от Нови пазар е без вода заради авария
Следваща статияРаботодателите искат повече часове извънреден труд и по-дълъг работен ден

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here