дом Здраве Д-р Милен Чолаков: Ако личен лекар откаже помощ, хората да се жалват...

Д-р Милен Чолаков: Ако личен лекар откаже помощ, хората да се жалват в РЗИ или полицията

0
ДЯЛ

„Досега в Шуменска област нито един семеен лекар не е е отказал помощ, когато са го потърсили. Няма значение дали е осигурен или неосигурен. Стига само да е жив. Ако е починал, там се намесват религиозни дейци“, заяви пред 24shumen.com д-р Милен Чолаков, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари.
При отказ от помощ, сигналът да бъде подаден в РЗИ, в полицията, посъветва той. Относно наличността от предпазни средства д-р Чолаков уточни, че в момента в РЗИ Шумен имало маски и очила от 1971 година, които се раздавали на общопрактикуващи лекари и медицинските сестри.
„Очакваме една голяма партида 8 000 маски за семейните лекари в цяла България. Разпределението по 2-3 бройки на човек, но на лекар, за сестра едва ли ще има“, съобщи д-р Чолаков.
Като председател съм намерил възможности, събрахме си пари и ще си купуваме дезинфекционни материали, обяви той.
Те ще бъдат използвани в кабинетите веднага след посещението на всеки пациент.
Обсъждал се вариантът от дарителската сметка една част да бъде използвана за задоволяване на потребностите на семейните лекари и доболничните специалисти, служителите на Здравната каса и РЗИ.
Кога ще стане това няма яснота, въпрос на организация, обобщи лекарят.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияВижте заповедта на здравния министър с новите мерки, считано от полунощ
Следваща статияСпират водата в селата Панайот Волов и Белокопитово

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here