дом Здраве Д-р Манчев обясни кои са „числата на здравето“: Правете 7 200 крачки...

Д-р Манчев обясни кои са „числата на здравето“: Правете 7 200 крачки на ден, спете 7 часа в денонощието!

0
ДЯЛ

„Коронавирусът е една от многото бели, които могат да ни дойдат на главата. На човек може да му се изсипят стресове. Тези неща, за да ги преживеем, ние трябва да сме здрави с движение, сън, активност. Това е верният път. Трябва да сме здрави, за да преживеем несгодите“, това каза кардиологът д-р Сотир Манчев по БТВ.
„Хора, които се занимават с реклама, са измислили цифрата 10 000 крачки, които трябва да се правят на ден. Научните изследвания показват, че колкото повече ходиш, толкова по-добре. Но при около 7 200 крачки се достига плато, а оттам нататък допълнителното ходене не води до удължаване на живота“, обясни д-р Марчев.
За „числата на здравето“ специалистът каза още:
„Само здравите преживяват. Колкото повече ходиш, толкова по-добре. Препоръчваме 7200 крачки на ден. Човек трябва да има 150 минути седмично натоварвания. Хората, които спят под 6 часа това е стрес, който се отразява негативно на здравето. Малкото сън скъсява живота.
Кардиолозите не протестираме срещу леко наднорменото тегло. За кардиолозите е лошо дребна и слаба жена. Не прекалявайте с отслабването. Съвременните норми са малко по-високи от предишните.
Кардиолозите наблюдаваме намаление на сърдечно-съдовата смъртност. При карантината за грип Б имаше основно намаление. Важен е чистият въздух срещу инфаркти. По време на карантината намаля трафика по пътищата. Бихме желали всеки човек кръвното му да е под 140 на 90. Над него трябва да се обърне към лекар. Ако си направиш кръвното нормално си удължаваш живота“.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОбщина Смядово осигури Защитено жилище за възрастни с психични разстройства
Следваща статияОбучават допълнително ученици с пропуски в онлайн обучението в шуменско училище

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here