дом Общество До 30 април данъците се плащат с пет процента отстъпка

До 30 април данъците се плащат с пет процента отстъпка

0
ДЯЛ

Местните данъци и такси могат да се платят на две равни вноски – до 30 юни и до 31 октомври, напомнят от Община Шумен. При заплащане на пълния размер на задълженията до 30 април се ползва отстъпка от 5%. Плащането може да се извърши на касите в отдел „Местни данъци и такси“ или чрез ПОС терминал в сградата на общината на бул. „Славянски“ №17 с работно време от 08.30 ч. до 18.30 ч., без прекъсване. За улеснение и пестене на време, гражданите могат да платят задълженията си и на касите на „Изипей“ и „Фастпей“ в цялата страна, по банков път по сметката на общината в Интернешънъл Асет Банк, АД или през сайта на банката – ibank.bg, по електронен път чрез „ePay“ и в клоновете на Български пощи.
От тази година в пунктовете за технически прегледи на автомобилите не се изисква холограмен стикер за платен данък.
До 31 март трябва да се заплати и данъкът за куче като домашен любимец. Според общинската наредба за определяне и администриране на местните такси за притежание на куче за град Шумен се заплаща 12 лв., а за селата – 5 лв.
Кампанията за събиране на местните данъци и такси за 2019 година в община Шумен официално стартира в средата на миналия месец. Проверка на задълженията може да бъде направена на интернет страницата на местната администрация чрез КИН /клиентски идентификационен номер/. Услугата за издаване на КИН е безплатна и се предоставя от общинската данъчна служба срещу представяне на лична карта.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГняв: Тютюнопроизводители ще протестират срещу неполучени средства от гръцка фирма
Следваща статия„Воля“ на Марешки напуска парламента, в него остават само ГЕРБ, патриотите и ДПС!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here