дом Общество До края на годината болницата във Върбица трябва да е готова

До края на годината болницата във Върбица трябва да е готова

0
ДЯЛ

Усилено се работи по ремонта на болницата във Върбица. Изцяло е подменен покривът на сградата, монтирана е нова дограма.
„До края на годината основните строителни дейности по план трябва да приключат, както и вътрешната реконструкция на сградата“, съобщи пред 24shumen.com кметът инж. Мердин Байрям. Той уточни, че вече са изградени и лекарските кабинети със стационар.
За цялостното реновиране са предвидени 4,5 млн. лева, а досега са усвоени само 650 хиляди лева.
Болницата се изгражда на мястото на закритото преди 40 години лечебно заведение. Проектът включва освен стационар и зала за хирургични интервенции.
Общината ще обяви обществена поръчка за доставка на медицинско оборудване и обзавеждане.
„Няма съмнение, че ще заложим на най-качествената и модерна апаратура. Нашите хора го заслужават, а ние сме длъжни да откликнем на потребностите им“, каза инж. Байрям.
На по-късен етап е предвидено и благоустрояването в двора на здравното заведение.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКарен Алексанян и Райна Дочева са новите почетни граждани на Каспичан
Следваща статияТрима са загинали при катастрофи в община Нови пазар от началото на годината

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here