дом Общество Довиждане, лято! Посрещаме есента днес в 16.31 часа

Довиждане, лято! Посрещаме есента днес в 16.31 часа

0
ДЯЛ

Астрономическата есен тази година ще настъпи днес, 22 септември, точно в 16.31 часа.
Ще се изравняват светлият период на деня и нощта – по 12 часа. В следващите дни продължителността на нощта ще се увеличава, а светлото време на деня ще става все по-кратко. Съгласно природният календар в северното полукълбо настъпва есента, а в южното полукълбо настъпва пролетта.
Есенното равноденствие бележи края на активния земеделски сезон, на който трябва да благодарим за даровете на земята. Време е за прибиране на реколтата, съхраняване на семената, отчитане дали годината е била добра или не и правене на запаси за зимата. Градината се почиства, цветята се прибират, луковиците се зазимяват. Определя се земята за есенната сеитба и така се затваря цикълът на живота – изпращаш един сезон с равносметка и подготвяш с надежда друг.
В духовен план есенното равноденствие отново е миг за балансиране. Пиковете на слънцето през лятното (най-висока точка) и през зимното слънцестоене (най-ниска точка) се редуват с моменти на баланс – през пролетното (заявяване и оформяне на планове, поставяне на цели, излизане навън, на светло, енергитизиране и активизиране на силата) и есенното равноденствие. Сега е моментът да си дадем сметка за изминалото лято и всичко, което ни донесе – да благодарим за хората, които срещнахме, местата, които посетихме и да осъзнаем как сме се променили, обогатили и какво е новото. Това е моментът за преценка, кое от всичко това ще оставим да презимува с нас.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия22 септември: За любовта към рода и историята
Следваща статияВажността на мобилната съвместимост за казино сайтовете

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here