дом Общество Дилема: Обмислят дали да сезират прокуратурата за дефектната настилка в Спортна зала...

Дилема: Обмислят дали да сезират прокуратурата за дефектната настилка в Спортна зала – Велики Преслав

1
ДЯЛ

Пред завършване е демонтирането на дефектната настилка на Спортната зала във Велики Преслав, която в експертен доклад е определена като „опасна за потребителите“.
С премахването на пода, който подпухна преди изтичането на гаранционния срок са ангажирани работници от общинското предприятие „Трудова заетост“.
Какъв ще бъде видът на новата настилка, след консултация със специалисти, ще решават в Община Велики Преслав.
Становището ще бъде внесено за гласуване на предстоящата сесия на Общинския съвет този месец.
„Очакваме бурни дебати, за да няма повече такова некачествено изпълнение, покрито с доста средства от общинския бюджет. Критиките на местните хора към нас, са напълно основателни“, заявиха за 24shumen.com съветници.
При извършена проверка от Временната комисия, създадена с решение на ОбС, беше открито некомпетентно изпълнение на проект „Пристрояване, реконструкция и модернизация на Спортна зала Велики Преслав“. Отчетено бе че, целият проект е компрометиран. Построените конструкции са довели до разпад на цялата система, броени месеци преди пускането й в експлоатация – това е експертното мнение, посочено в доклад.
Комисията е ползвала услугите на външен специалист. Той е констатирал, че изобщо не е спазена технологията на строителството. А обект „Спортна зала“ е негоден за ползване, тъй като е деформирана цялата настилка като конструкция. Тя е разрушена и пропада. Така застрашава сигурността и здравето на ползвателите й.
Предписано е незабавно да бъдат взети мерки за демонтирането на настилката и изграждането на нова, по одобрен проект, с нужната изолация и спазване технологията на строителството.
Членове на комисията обмислят дали констатациите за фрапиращи нередности в доклада са основание да бъде сезирана Прокуратурата за започване на разследване.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛиляна Павлова става евродепутат
Следваща статияМюсюлманите празнуват Рамазан Байрам

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here