дом Здраве Две жертви на COVID-19 в Шуменско, сред новозаразените е малко дете

Две жертви на COVID-19 в Шуменско, сред новозаразените е малко дете

0
ДЯЛ
Колаж: 24shumen.com

Двама мъже са изгубили битката с COVID-19 в Шуменско вчера. Жертвите на болестта са на 54 години от Шумен и 70 години от село Мараш. Това съобщиха от областната болница.
Сред новозаразените е и момченце на година и 11 месеца. То е настанено за лечение в Многопрофилната болница и е в задоволително състояние.
С изключение на момченцето от Шумен, сред новите случаи от последното денонощие няма други деца и младежи под 18-годишна възраст. 
Към 9.30 часа днес в областната болница има 257 пациенти с COVID-19, като 191 са с положителни проби, останалите 66 чакат резултати от изследването. Шестима пациенти са в ОАРИЛ, четирима от тях са интубирани.
След няколко дни на задържане на нивото на хоспитализираните, от вчера отново има ръст на болните, постъпващи за лечение, съобщи д-р Маринова. 
Вчера в МБАЛ-Шумен са приети 27 пациенти, изписани са 16 души.
53 са новите случаи на COVID-19 в региона за 25 ноември, регистрирани от РЗИ-Шумен.
Продължава да се увеличава обаче групата на младите хора – общо 10 души от заразените или 18,8% са на възраст между 20 и 28 години. Пенсионерите на възраст над 70 години са седем.
Най-възрастният жител на региона с коронавирус е 82-годишна жена от Нови пазар.
Половината от заразените – 26 души, са от Шумен.   
“Всеки ден има и заразени медици”, каза д-р Маринова.  Работещите в МБАЛ-Шумен полагат огромни усилия за лечението на пациентите, много трудно се правят графиците за работа, непрекъснато се търсят заместници на болните или карантинирани медици, обясниха от лечебното заведение и отново призоваха гражданите да спазват противоепидемичните мерки.
24shumen.com
 
 

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияПри съседите: 56-годишен мъж загина в тежка катастрофа между Ясеновец и Малко Йонково
Следваща статияЗадържаха за 72 часа 21-годишния шуменец, убил дядо си и баба си

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here