дом Общество Два пожара са регистрирани от началото на годината на територията на ДГС-Шумен

Два пожара са регистрирани от началото на годината на територията на ДГС-Шумен

0
ДЯЛ

Два пожара са регистрирани от началото на годината до момента на територията на Държавно горско стопанство-Шумен (ДГС-Шумен) През изминлата година те са били 5, като са опожарени 171 декара в близост до селата Благово, Велино, Лозево, Кладенец и Черенча. При пожара край Благово бяха засегнати 70 декара иглолистна гора. По-късно дърветата на 50 декара от опожарената площ изсъхнаха. Теренът ще бъде презалесен с широколистни видове. Това съобщиха от Североизточното държавно предприятие (СИДП).
Високите температури и засушаването през последните месеци увеличават риска от пожари в горските територии. От ДГС-Шумен напомнят, че не трябва да се пали огън извън определените места, не трябва да се изхвърлят незагасени цигари, недопустими са запалвания на сухи треви, защото особено при силен вятър пожарите се разпространяват бързо и обхващат големи територии.
От стопанството благодарят на всички граждани, които подават сигнали към телефон 112, когато станат свидетели на пожари или бракониерски набези в горите. Служителите на териториалното поделение се надяват и занапред шуменци да помагат на горските и огнеборците, за да може пожарите да бъдат погасявани преди да са обхванали големи площи.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия42-ма са излекуваните от COVID-19 за последните 24 часа
Следваща статияАпаш задигна 240 литра препарати за растителна защита от стопански двор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here