дом Други Даниел Койнов се окичи със сребро от Европейската младежка олимпиада по информатика

Даниел Койнов се окичи със сребро от Европейската младежка олимпиада по информатика

0
ДЯЛ

Ученикът в 7-ми клас на Математическата гимназия в Шумен Даниел Койнов извоюва сребърен медал на приключилата днес Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI. Това съобщи за 24shumen.com Бисерка Йовчева, един от основателите на олимпиадата и организатор (Шуменски университет и Школа „А&Б“)
Четвъртото издание на турнира се проведе онлайн от 2 до 6 септември, като родните ученици премериха знания с над 80 участници от 27 държави. Българите заслужено спечелиха 5 сребърни и 2 бронзови медала, като се конкурираха с ученици от едни от най-силните страни в състезателната информатика – Русия, Румъния и Полша.
„Даниел Койнов е на 14 години, възпитаник на школа А&Б. Той бе и най-младият участник в Олимпиадата. За първи път тази година България се явява на състезанието с два отбора. Успех за шуменци е и, че ръководителят на по-добрият отбор от наши участници Димитър Добрев също е възпитаник на Школа A&Б“, каза още Йовчева.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияГеорги Георгиев: 6-и септември е велика дата, заслужаваща почит и гордост!
Следваща статияС венци и цветя Шумен отбеляза 135-годишнината от Съединението

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here