дом Общество Далновидност: Община Върбица продава терени край язовир „Тича“ за селски туризъм

Далновидност: Община Върбица продава терени край язовир „Тича“ за селски туризъм

0
ДЯЛ

Продажба на общински терени в селата, които са на първа линия на язовир „Тича“ одобри Общинският съвет във Върбица.
С решението се цели привличане на инвестиции с цел развиване на селски туризъм, тъй като парцелите са в регулация и позволяват построяването на къщи за гости. Парцелите край язовира са в селата Кьолмен, Сушина и Ловец.
„Решението на Общинския съвет е много добро. Направени са оценки на тези имоти. Предстои те да бъдат обявени за продажба на търг. Правим го, за да стимулираме развитието на селския туризъм“, заяви за 24shumen.com кметът на Върбица инж.Мердин Байрям.
Идеята ни е комплексно със селския туризъм да се развие риболовният и ловният туризъм, аргументира се той. Ще се използват и природните дадености в комплекса „Върбица“.
Кметът изрази задоволство, че инвестициите в курортния комплекс вече имали възвращаемост. Осигурени са чудесни условия за отдих на гости и туристи от България и чужбина в общинската вила „Еделвайс“.
„Географските дадености на района са използвани ефективно, благодарение на добър мениджмънт от Общината“, споделиха посетители.
Изграждането на зони за отдих да продължи и в селата е амбицията на кметския екип, който работи в синхрон с Общинския съвет.
Снимка: Община Върбица
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияУченик от СУ „Сава Доброплодни“ спечели едногодишна стипендия за обучение в САЩ
Следваща статияШуменски криминалисти разбиха частно „паспортно бюро“ (снимки, видео)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here