дом Общество Горски педагози със “зимни” уроци за деца от СУ „Панайот Волов“

Горски педагози със “зимни” уроци за деца от СУ „Панайот Волов“

0
ДЯЛ

Урок „Зима в гората“ проведоха горските педагози от Шумен с ученици от клуб „Зелени патрули“ към СУ „Панайот Волов“. Децата научиха какво се случва с дърветата в гората през зимата и как животните преживяват студените месеци. Второкласниците надградиха познанията си за навиците на дивите обитатели и влязоха в ролята на горски животни. Експертите от ПП „Шуменско плато“, СИДП и ДГС Шумен запознаха децата с основните дървесни видове на шуменското плато, значението им за пречистването на въздуха и за защитата от ерозия. Чрез стари снимки научиха, че шуменското плато е било без гори и настоящото залесяване е резутат от дългогодишния труд на леосовъдите.
В специална игра децата трябваше да разпознаят дърветата, които остават зелени през зимата – ела и бор. Малчуганите трябваше да открият разликите между двата вида и да ги разпознаят по клонките и шишарките.
Горските педагози поставиха задача на децата да изработят картичка на горска тематика, която да носи духа на зимата и предстоящите празници. Детските ръце сътвориха елхички, борчета, еленчета и коледни украси.
Уроците „ Зима в гората“ ще продължат да се провеждат в различни училища и през следващите седмици.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияОграничават ползването на вода от язовирите, предназначени за питейно-битови нужди
Следваща статияОблачно с високи сутрешни температури

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here