дом Криминале Гори боровата гора над „Дивдядово“ (снимки, видео)

Гори боровата гора над „Дивдядово“ (снимки, видео)

0
ДЯЛ

Голям пожар гори над квартал „Дивдядово“ в момента. Това съобщиха от противопожарната служба в Шумен.
Пламъците са тръгнали от сухи треви във вилната зона над квартала. „Възрастна жена е запалила огън, незнайно защо“, споделиха местни жители пред репортер на 24shumen.com. Вятърът обаче пренесъл огъня върху боровата гора.
Сигнал за произшествието е приет в 11.28 часа. Помощ в гасенето оказват екипи от Смядово и Велики Преслав.
Над 1 000 декара е засегнатата площ. По първоначални данни огънят е тръгнал от вината зона. Към момента е рано да се посочи причина. От полицията призовават хората да бъдат спокойни. Огнеборците правят всичко възможно да спре разпространението на пламъците.

Обстановката остава усложнена заради други три горски пожара, които горят на територията на общините Каолиново и Смядово.

В момента на мястото на инцидента са 10 пожарни. С пламъците се борят 58 огнеборци, около 30 горски служители и над 100 доброволци. От Пожарната в Шумен им изказват благодарности и съобщават, че засега нямат нужда от повече хора.
Видеоклиповете и снимките от пожара в гората са предоставени от доброволци, които помагат в гасенето на пожара.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияАктивизира се пазарът на жилищни имоти в Шумен
Следваща статияПожарът в боровата гора над „Дивдядово“ е локализиран

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here