дом Прогноза за времето В сряда: Оранжев код в Шуменско за обилни снеговалежи и виелици

В сряда: Оранжев код в Шуменско за обилни снеговалежи и виелици

0
ДЯЛ
24shumen.com/Архивна

Оранжев код за опасно време е обявен за сряда в Шуменска област.
Тази нощ на много места ще завали сняг, а на места в Централна и Източна България те ще са обилни. Първоначално в източните райони снегът ще е мокър, но с понижението на температурите и там ще се образува снежна покривка и ще има условия за виелици и навявания.
Синоптиците предупреждават, че тази нощ и през утрешния ден снеговалежите ще продължат. На места ще са значителни по количество и придружени с умерен и силен север-северозападен вятър, ще има виелици и навявания. Очакваните количества на валежа са около 20 литра на квадратен метър, а в отделни райони и до 30 литра.
Под оранжев кода са и областите Добрич, Варна, Бургас, Силистра, Разград, Търговище, Сливен и Ямбол.
Жълт код е обявен за седем области – Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Стара Загора, Хасково и Кърджали.
В останалите 12 области на страната, за сряда, няма предупредителни кодове за опасно време.
Снимката е архивна.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияЛюбомир Христов: С общи усилия да помогнем на ТВ „Шумен” да излезе от затрудненото положение
Следваща статияЗдравният министър разписа заповедите за разхлабване на мерките

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here