дом Общество В неделя Кръстопоклонна изнесоха частица от кръста Христов в шуменска църква

В неделя Кръстопоклонна изнесоха частица от кръста Христов в шуменска църква

0
ДЯЛ

Стотици вярващи се поклониха днес на символа на християнската религия – кръста в най-голямата църква в Шумен-„Св. Три светители“.
Шуменския храм е единствения в Североизточна България, който притежава частица от Светия кръст, на който е бил разпънат Иисус Христос. Частицата е подарена на председателя на църковното настоятелство Красимир Капитанов от свещеници в християнската базилика в Рим „Св.Кръст от Йерусалим“.
„Всяка година хората се покланят пред светинята, вградена в кръста „, заяви за 24shumen.com отец Красимир.
Църквата чества неделя Кръстопоклонна, когато християните по време на 40-дневния пост, получават духовна сила, за да продължат и да посрещнат достойно най-светлия празник Възкресение Христово.
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияМария Габриел е водач на листата на ГЕРБ за евроизборите
Следваща статияБойци от СК „Шуменска крепост“ чистиха Платото

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here