дом Култура В Имренчево посрещнаха лятото както в миналия век

В Имренчево посрещнаха лятото както в миналия век

0
ДЯЛ

С пресъздаване на моменти от посрещане на лятото през миналия век читалищни дейци от Имренчево, изненадаха местните хора. В центъра на преславското село те издигнаха чардак, а под него разположиха кулинарна работилница със сачове и тигани. От приготвените, с характерните за преславянки, кулинарни умения – катми опитаха жителите на селото. Но най-активни и „скоростни“ в унищожаването на вкусотиите бяха децата. Някои даже попитаха има ли допълнително, както в детската градина, споделиха организаторите на празника от НЧ“Надежда“. Малчуганите насядали около софрите.
За пресъздаване на автентична празнична атмосфера от минали столетия читалищни активисти се бяха погрижили да осигурят национални носии и забрадки.
Нагиздени с тях участниците, раздавали от печивата на гостите, а те били доволни.
Спонсор от Велики Преслав, който пожелал да остане анонимен осигурил печени пилета и специално приготвена домашна лимонада за купона.
Вече е планирана и следващата атракция – екскурзия с влак.
Замисълът на инициативите, изпълнени с много настроение, според читалищни работници е да докажат на малчуганите как могат да се забавляват на село, при баба и дядо, без мобилни и без таблети.
Снимки: Росица Стайкова
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статия„Мерцедес“ изхвърча от автомагистралата край Шумен, шофьорът оцеля по чудо (снимки)
Следваща статия24-годишен шофьор загина след удар в дърво край село Избул

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here