дом Здраве В Западна Европа питат наши гурбетчии лекуват ли кайсиевите ядки рак

В Западна Европа питат наши гурбетчии лекуват ли кайсиевите ядки рак

0
ДЯЛ

„Знаете ли какво най-много искат да научат хората от Западна Европа за България? Ще ви изненадам, но нито са природните красоти, нито алкохолния туризъм по Черноморието, нито колко от българите живеят зле и колко евтина работна ръка ще дойде още в родината им от Балканите, а живо ги интересуват тайните на народната медицина. Разпитват в детайли особено за билки, които не се срещат в тяхната страна, но ги има в България“, твърди пред 24shumen.com Ерхан Алемдар, който от години живее в Германия, а преди това е навъртал трудов стаж и в Белгия.
„Допуснат ли те местните в тяхна компания, бързо ще установиш, че билки, отвари, всякакви бабини илачи е тема, която носи на България само добър имидж. Знаят и за българските столетници, и за здравословния начин на живот в планините ни. Останах изумен, когато млада учителка разказа как в България е чула за първи път за лечебните свойства на кайсиевите ядки, казали й, че тези ядки лекуват рак и така започнала да трупа информация, цяла папка. Имала близък с коварното заболяване“, пояснява Алемдар.
От тази папка той ни препоръча именно материала „Лекуват ли кайсиевите ядки рака?“
Ядем пресни кайсии, на компот, на сладко или пием сок от кайсии. Но дали знаем тяхната най-голяма стойност и превантивна функция?
Става дума за ядките от кайсия, които обикновено изхвърляме, а според уважавани световни медицински имена те съдържат важна съставка – витамин В 17, който може да ни предпази от най-коварната болест на днешния ден-рака.
Витамин В17 (наричан още лаетрил, амигдалин) е вещество, което според някои учени е активно при онкологични заболявания. Споровете относно ефективността и ползите на витамин B 17 не престават и до днес, мнозина го наричат „най-противоречивото“ вещество“.

Предимствата на Витамин B17
Смята се, че амигдалина е в състояние да унищожи раковите клетки, без да засяга здравите. Освен това, веществото има аналгетични свойства, подобрява обмяната на веществата, облекчава хипертония, артрит и забавя процеса на стареене. Кайсиевите ядки, които съдържат витамин В 17 са се използвали за лечение на различни заболявания още в древен Египет, отбелязва „Билки Бг“.
Използването на амигдалин като противораково вещество има няколко признания. В тези места, където кайсиевите ядки са се използвани в храните (например Северозападна Индия) почти никога не се среща такова заболяване, като рака. Някои западни лекари, които са силно ангажирани с алтернативните терапии в онкология, също потвърждават ефикасността на витамин В17.
Учените имат следните обяснения за лечебните качества на амигдалина:
1. Раковите клетки абсорбират витамин В17, който освобождава цианид и биват умъртвени.
2. Ракът възниква от дефицит в организма на амигдалин, и след набавянето му, заболяването умира.
В средата на миналия век, американският изследовател Ернст Кребс е твърдял, че витамин B17 има ценни полезни свойства и е напълно безвреден. Той прави обширни изследвания с цел да докаже, че амигдалина не е в състояние да навреди на жив организъм, тъй като в състава на молекулата му влиза едно съединение цианид, едно – бензолдегид и две съединения глюкоза, здраво свързани едно с друго.
За да навреди цианида, трябва да се прекъснат междумолекулните връзки, и това може да го направи само ензима бета-глюкозид. Това вещество присъства в организма в минимални дози, но при рак количеството му се увеличава до 100 пъти. Амигдалина при контакт с раковите клетки освобождава цианид и бензалдехид и унищожава раковите клетки.
Някои експерти и привърженици на природолечението считат, че полезните свойства на витамин B17 се умаловажават от съвременната фармакология преднамерено.
Поради факта, че конвенционалната медицина не признава необходимостта от използването на витамин B17 в храната, не съществуват никакви правила за приема на този витамин. Обикновено се смята, че не уврежда здравето и е възможно да се ядат по 7 кайсиеви ядки на ден, но във всеки случай, не всички наведнъж. B17 се съдържа също така в плодовете на горчивия бадем, праскова, череша и слива. Малко количество от това съединение присъства и в семената на круши и ябълки. За извличане на витамин В17 в промишлен мащаб се използват горчиви бадеми и кайсиеви ядки.
Снимка: Pixabay.com
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияСпират водата в райони на Шумен заради ремонт на водопровод
Следваща статияУтре почитаме Света Богородица, тази нощ се сбъдват най-силните желания

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here