дом Общество В Драгоево отново залюляха Гергьовденската люлка

В Драгоево отново залюляха Гергьовденската люлка

0
ДЯЛ

Традиционната Гергьовденска люлка отново се разлюля в село Драгоево, община Велики Преслав. Люшнаха я девойки, облечени в национални носии. Ритуалът е характерен само за това село. Извършва се преди големия християнски празник в присъствието на местните хора и гости от областта.
Люлката е висока над 4 метра. Украсена е със зеленина и цветя. Със залюляването й се слага началото на Драгоевските пролетни вечери.
За посрещането на светлия празник и тази година е подготвена цветна програма, съобщиха от Народно читалище „Васил Друмев“.
На сцената на културната институция първи се изявиха младите танцьори отСУ“Сава Доброплодни“ в Шумен.
С интерес се очаква излъчването на филм за култовия режисьор Камен Донев.
Място в програмата са намерили и изпълненията на танцов състав от местното училище и певческата група за изворен фолклор към читалището.
Гостите от Търговище – детски фолклорен ансамбъл също ще завладеят читалищната сцена със своето изкуство.
Снимка: Илюстративна
Снимка: sever.bg
24shumen.com

ДЯЛ

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com. Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона. 24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите. Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

предишна статияКандидатът за евродепутат от ГЕРБ Емил Радев на посещение в Шуменско
Следваща статияЗапочна подаването на проекти за финансиране от Общински фонд „Култура“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР - Полетата НЕ са задължителни!

Please enter your comment!
Please enter your name here